Gereedschappen graveren

Het laseren van logo’s, nummers en tekens in gereedschapstalen is een veelgebruikte toepassing. In spuitgietmatrijzen voor de kunststofverwerkende industrie worden logo’s in de productvormende delen vaak aangebracht door middel van lasergraveren.

Met het lasergraveren wordt materiaal weggebrand. Doordat de laserstraal een zeer kleine focus heeft kunnen de meest kleine en precieze gravures gerealiseerd worden.

Het oppervlak wat gegraveerd is heeft een wat ruwe structuur, het voordeel hiervan is dat zelfs hele kleine letters of tekens nog duidelijk zichtbaar zijn. De ruwheid van de gravure kan naar wens grover of fijner gemaakt worden. Zo kunnen ook de VDI klassen van het zinkvonken nagebootst worden, in sommige gevallen is het mooier om te graveren in plaats van vonken omdat de kleine details dan goed zichtbaar blijven. Uiteraard kunnen we ook het graveren van een logo of tekst in een vonkelektrode verzorgen (zie hiervoor pagina Koper en grafiet).

We hebben inmiddels ruime ervaring met het graveren van matrijsonderdelen en al veel uiteenlopende producten gegraveerd.

Hieronder een aantal voordelen van lasergraveren ten opzichte van andere bewerkingen, en een aantal foto’s van eerder gemaakt werk;

Voordelen van het lasergraveren van gereedschappen

  • Het is een snelle bewerking
  • De gravure staat met scherpe details in het metaal dus duidelijk zichtbaar
  • De oppervlaktestructuur van de gravure veranderd. De structuur kan naar wens grover of fijner aangebracht worden naar de verschillende VDI-klassen.
  • Bespaard productietijd op eigen machines
  • Geen klemming van het product dus minder risico op beschadiging.

Mocht u vragen hebben of bent u benieuwd naar de mogelijkheden neem dan vrijblijvend contact op!

N

Persoonlijk contact

N

Snelle levering

N

Scherpe prijs

Weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op!