Over Ons

Bruinhorst lasertechniek richt zich op het laser-graveren en -markeren van alle metaalsoorten. Daarnaast kunnen ook diverse andere materialen gemarkeerd worden.

Het lasergraveren is een techniek waar door middel van een fiber laser materiaal kan worden weggebrand, met deze bewerking word geen kracht uitgeoefend op het werkstuk. Het lasergraveren is een snelle bewerking die in veel gevallen ten opzichte van andere graveerbewerkingen goedkoop is.

Het graveren met een fiber laser zorgt ervoor dat gravures onuitwisbaar op het metaal komt te staan. Doordat de structuur van het materiaal veranderd is het ook duidelijk leesbaar. Een veelgebruikte toepassing is het diepgraveren van nummers en logo’s in matrijsonderdelen, door het lasergraveren worden scherp uitlopende lijnstukken duidelijk zichtbaar. Ook is het graveren van een vonkdoorn mogelijk, bijvoorbeeld een logo wat in vonkstructuur aangebracht moet worden, dit kan in zowel koper als grafiet.

Naast het graveren van matrijsonderdelen kunnen we natuurlijk ook typeplaten, naamplaten, enzovoort in allerlei materialen graveren. verschillende kunststoffen en houtsoorten kunnen ook aan de oppervlakte gemarkeerd worden met bijvoorbeeld een logo of nummer.

Lasersnijmachine

Neem contact op!